Tomarza Yatılı Bölge Ortaokulu


Vizyon: Okulun her noktasını öğrenme alanı olarak kullanan ve çok yönlü eğitimi bireysel olarak yapan eğitici kadrosuyla, okul ortamında kazandığı edinimleri yaşantılarıyla ilişkilendiren ve iç disiplini yüksek öğrenciler yetiştirmek.

Misyon: Atatürk’ün istek ve yönlendirmeleriyle kurulmuş olmanın bilinciyle ülkenin geçici eğitim politikalarından etkilenmeden, her koşulda Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine sahip bir kurum kimliğini yaşatmak ve sürdürmek. Bilimsel düşünen, özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözüm üreten, barışçıl, aydın ve ileri görüşlü, entelektüel yönü gelişmiş, Türkçe’yi ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan bireyler yetiştirmek. Öğrenme ortamına aktif katılımla öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan eğitim kadrosuyla çalışmak. Herkesin öğrencisi olmak istediği, mezuniyet sonrasında da öğrencilik ruhunu ve birlikteliğini yaşatan bir okul olmak. Kurumun varoluş amacına değer katan çalışanlarda, kurumsal aidiyet kültürünü geliştirmek.

Başarılar: 1-Sağlıklı ve Temiz Okul projesi kapsamında ´Beyaz Bayrak´ ödülü 2- Kayseri il genelinde 2018 yılında,okullar arası yapılan badminton turnuvasında Tomarza Yatılı Bölge Ortaokulu kızlar gurubunda il birincisi, erkekler grubunda ise il ikincisi oldu. 3-2022-2023 Yılı İlçe Voleybol Turnuvasında Öğretmenler Takımımız 2. oldu. 4.2023/24 Yılı İlçe voleybol turnuvasında Kız Voleybol takımımız birinci oldu. 5.2023/2024 Yılı ilçe Voleybol turnuvasında Öğretmen Voleybol takımımız birinci oldu.

Saatler: 08.30-14:50
Isınma: Kaloriferli/Sobalı
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: İngilizce
Lojman: 20 -
Sportif Etkinlikler: Kız Öğrenci Voleybol Takımımız, Öğretmen Voleybol takımımız İlçede birincilikler kazanmıştır. Erkek Futsal takımı, Masa tenisi turvunaları aktif olarak devam etmektedir. Her yıl düzenli olarak bu kulvarlarda takımlar oluşturulmakta ve turnuvalara katılım gösterilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Öğrencilerimiz TUBİTAK projesine katılmış, okulumuzda sergi düzenlemiştir.
Proje Çalışmaları: Bakanlığımız tarafından aktif olarak yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi okulumuzda uygulanmaktadır.

Telefon - 0 352 661 24 71

Belgegeçer - (352) 661 2753

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://tomarzaybo.meb.k12.tr

Adres - Cumhuriyet Mah. Kayseri Cad. Tomarza/KAYSERİ

Öğretmen :16
Öğrenci :92
Derslik :12
Atölye-İşlik :1
Spor Salonu :2
Biyoloji Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1200
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Cumhuriyet Mah. Kayseri Cad. Tomarza/ KAYSERİ

Adres - Cumhuriyet Mah. Kayseri Cad. Tomarza/KAYSERİ

Ulaşım ilçe merkezine yaya olarak yaklaşık 15 dakikalık mesafededir ama Tomarza-Kayseri arasında çalışan dolmuşlar tercih edilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe: 2 Km | İl: 53 Km