Yemek sırasında sağlıklı bir ortam oluşturmak ve yeme alışkanlığını "doğru beslenme" anlayışına dönüştürmek adına, yemeklerimiz gelişme çağında olan çocuklarımızın gereksinimlerine göre yaş grupları ve gelişim düzeyleri gözetilerek kalorisi hesaplanarak sunulmaktadır.
Okulumuzda, 5.6.7.ve 8. sınıf öğrencilerimize sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği sunulmaktadır.
Yemeklerimiz, okulumuz bünyesindeki profesyonel aşçılarımız tarafından hazırlanıp sıcak bir ev yemeği lezzetinde öğrencilerimize sunulur.
Okulumuz yönetimi için, öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi, eğitim ve öğretimleri kadar hassas bir konudur. Bu nedenle öğrencilerimizin tüm öğünlerde tükettikleri besinler, okulumuz bünyesinde çalışan, 2 kişilik bir ekip tarafından üretilmekte ve sunulmaktadır. Yiyecekler, tüketime hazır duruma gelinceye kadar birçok kontrol aşamasından geçerek, öğrencilerimize sunulmaktadır.
Ham maddeler okulumuz deposuna girmeden önce, tarih, sıcaklık, ambalaj, görünüm, koku ve miktar açısından dikkatlice kontrol edilerek, depolarımızda uygun sıcaklık ve sürelerde bekletilmekte ve kullanılmaktadır.
Yemek mönülerimiz öğrencilerimizin günlük ihtiyaçlarına göre planlanmaktadır.
Yemeklerin üretimleri sırasında gerekli sıcaklık, tat, koku ve kıvam kontrolü yapılmakta ve 72 saat saklanmak üzere numuneleri alınmaktadır.
Yemeklerin hazırlanışı, sunumu sırasında görevli personel, bone, maske, kolluk ve eldiven kullanarak gerekli hijyen koşullarına uymaktadır.
Bulaşıklar ise, mevcut bulaşık makinelerimizde yüksek ısıda yıkanarak gerekli hijyen koşulları sağlanmaktadır. Yemekhane alanı, masa ve sandalyeler her öğünden sonra dikkatlice temizlenmektedir. Kullanılan ham maddeler, yemek kalitesini doğrudan etkilediği için güvenilir markalar tercih edilmektedir.